Château Lapeyrouse · Recreatie

Voor ontspanning en recreatie kunt u zwemmen in het schitterende buitenzwembad van het château. Voor de actieve vakantieganger ligt op twee kilometer van Serrières en Chautagnes het Motz Sport Nature gebied met vele sportmogelijkheden zoals tennis, wielrennen, skaten en joggen, Er zijn vele fietsroutes en uitgestrekte langlaufloipes.

Lac du Bourget

Het grootste meer van Frankrijk, le Lac du Bourget, ligt op enkele kilometers afstand van Château Lapeyrouse. Het is mogelijk om te zwemmen, zeilen, surfen, varen, duiken, enz. Vrijwel alle watersport en strandrecreatie is hier mogelijk.

Golf

In Aix les Bains, op circa 20 km afstand, ligt een prachtige 18 holes golfbaan van een van de oudste golfclubs van Frankrijk. De club is opgericht in 1913 en is AFNOR gecertificeerd.

Winkelen

Gezellig winkelen kan uitstekend in de nabijgelegen stadjes Aix-les-Bains, Chambery, Annecy.

Parapente

Op 5 km afstand is er een uitstekende mogelijkheid tot parapente. Zowel vrij als met motor parapenten is mogelijk.

Ski

Op een afstand van ongeveer 45 minuten rijden van Château Lapeyrouse zijn de vele en bekende skigebieden te vinden. Het skigebied la Clusaz is goed bereikbaar en kent talrijke mogelijkheden.

Culinair

Zowel op culinair en cultureel gebied is er veel te beleven rond het kasteel. De Savoie kent fraaie bergen, schone lucht en pure wijnen. In de buurt van het Château zijn een groot aantal bekende wijnhuizen. De bijzondere kwaliteit van deze wijnen passen uitstekend bij de gerechten van de Frache Comité, worsten, côti de Sauguais, walnotentaart en niet te vergeten de vele kazen uit de streek, zoals Tomme, Emmental en Reblochon. De streek is ook rijk aan vruchten en noten, waar jams, geleien, siropen en likeuren van worden gemaakt.

Omgeving

Tijdens een speurtocht door het gebied vindt men vele poterieën, antique et brochantes en gezellige lokale markten. Historisch gezien zijn de Savoie en de Haute Savoie rijk aan historische vestingsteden, kastelen en prachtige kloosters. Bekende steden in de directe omgeving zijn Annecy, Aix les Bains en Chambéry, de hoofdstad van de Savoie.

Vin de Chautagne

Door het zachte microklimaat is de Chautagne een goede wijnsteek voor kwaliteitswijn. Het microklimaat wordt veroorzaakt door het Lac du Bourget, de Rhône en de kalkrijke grond in de Chautagne. Het keurmerk van de kwaliteitswijnen in de Savoie heet “les vins de Savoie cru Chautagne appellation”. Er zijn diverse wijnboerderijen en wijnkelders de moeite waard om te bezoeken.

Bezienswaardigheden

In de regio kunt u een aantal interessante bezoeken afleggen. Klooster 'Abbaye d’Hautecombe', de archeologische Gallo-Romaanse site, Château de Châtillon en Château de Mécoras.