Château La Trousse · Recreatie

Op het landgoed

Op het landgoed zelf ligt een goede tennisbaan, er is een verwarmd zwembad. De 16 ha tuin, waaronder een grote ommuurde moestuin, een boomgaard, een Engelse siertuin en een Franse siertuin biedt tal van mooie promenades.

Golfen, paardrijden, fietsen en wandelen

De golfbaan van Germinu l'Eveque, in het Fôret de Montceaux, ligt 11,5 km van het Château. Tevens op 20 km de golfbaan van St. Fiacre. Een routekaart en telefoonnummer is opgenomen in de informatiebrochure van Lizy sur Ourcq en is aanwezig in het appartement. Informatie is ook aanwezig over een vlakbij gelegen manege. Fietsen is in de nabijheid goed mogelijk o.a. langs het oude kanaal d'Ourcq, gegraven in de tijd van Napoleon, dat dwars door de fraaie natuur tot in Parijs loopt of mountainbiken in het fôret de Montceaux vlak voor Trilport richting Meaux. Een vijftal kilometers ten Noorden van het landgoed begint het bosrijke gebied dat uitloopt tot aan het Fôret de Compiègne.

Ook de immense bossen rond Compiègne met daarin een aantal leuke plaatsjes bieden geweldige mogelijkheden. Wandelen kan uiteraard ook.

Winkelen

De dichtsbijzijnde winkels zijn te vinden in Lizy-sur-Ourcq waar een grote supermarkt is, diverse bakkers, postkantoor, een bank en niet te vergeten de talrijke gezellige restaurants. Uitgebreid winkelen in het grotere Meaux, in het winkelparadijs Val d'Europe bij Euro Disney en niet te vergeten Parijs.

Nog meer...

Via de A4 is het centrum van Parijs eenvoudig en snel te bereiken. Het Parc EuroDisney bevindt zich langs de route naar Parijs, 30 km ten westen van het Château. 20 kilometer ten oosten van het Kasteel begint de Champagne. In de nabijheid van Reims is de champagnestreek. Hier zijn vele bekende champagnehuizen gevestigd. Er zijn vele toeristische routes door deze streek.

Reizen naar Parijs

Euro Disney en Parijs liggen binnen handbereik. Euro Disney is met de auto te bereiken via de A4 (tolweg) of over de N3 via Meaux. De afstand bedraagt ca. 35 kilometer. U kunt op verschillende manieren naar Parijs reizen. Uiteraard met de auto via de tolweg A4 of rechtstreek over de N3 via Meaux.

Met de trein naar Parijs kan ook vanaf Lizy sur Ourcq, Trilport of Meaux. Er is parkeergelegenheid voor de stations. Met het treinkaartje (un aller-retour) kan men in Parijs tevens vrij met de metro reizen. Met de sneltrein bent u binnen een half uur in Parijs!

Geldzaken

In Lizy sur Ourcq zijn een postkantoor en verschillende banken aanwezig.